Merken

Bij Pim’s Olifant vindt u een zorgvuldig uitgezochte, ruime collectie van speelgoed. Hier onder ziet u
enkele merken waarvan u producten aan kunt treffen in de winkel:

Haba
Kinderen spelen niet om te leren, maar leren door te spelen. Dat is het motto van Haba en vind je terug in hun speelgoed. Al hun producten zijn al meer dan 80 jaar van hoge kwaliteit en voldoen aan alle strenge veiligheidseisen.
Haba is nu vooral bekend om hun mooie en eenvoudige houten babyproducten en hun spellen. Een bekend spel van Haba is de Boomgaard. Een coöperatief spel met mandjes, houten fruit en een raaf. Een aanrader voor ieder gezin!
Haba geeft de voorkeur aan materialen die geproduceerd kunnen worden op ecologische basis. Zij gebruiken inheemse houtsoorten zoals esdoorn en beukenhout, die zij uit de omgeving betrekken.
Ook gebruiken zij verf op waterbasis. En Made in Germany is ook echt made in Germany in de werkplaats in Bad Rodach, waar zich ook de ontwerpafdeling bevindt.
Haba heeft nog steeds de blokken, waar zij in 1938 als houtfabrikant mee begonnen, in haar collectie. Maar in de loop der jaren heeft de collectie zich enorm uitgebreid.

Greentoys
Greentoys produceert speelgoed van duurzame kwaliteit, bijvoorbeeld, leuke, stoere vrachtauto´s , mooie boten en mooi vormgegeven theeservies en pannensetje.
Er wordt uitsluitend gebruikt gemaakt van gerecyclede plastic melkflessen en ander milieuvriendelijk materiaal. Dit helpt energie te besparen en uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Greentoys gelooft namelijk in een betere wereld.
Ook de verpakking is gemaakt van 100% gerecyclede materialen en is bedrukt met soja-inkt. Het resultaat is prachtig speelgoed, mooi om te zien en fijn om jarenlang mee te spelen.

Djeco
Djeco, on adore! Djeco is een Frans merk dat speelgoed maakt met de mooiste designs en van de hoogste kwaliteit.
Djeco is een familiebedrijf sinds 1954 dat van moeder op zoon is doorgegeven. Een bedrijf met een lange geschiedenis dat uitsluitend draait op creativiteit, durf en passie.
Het brede assortiment van Djeco bestaat o.a. uit knutselpakketten, houten speelgoed, spelletjes, puzzels, kinderaccessoires en kinderkamerdecoraties.
Met de handen in de verf of het hoofd in de wolken werkt meer dan de helft van het Djeco team aan het ontwikkelen van producten. Een team van deskundige mensen, zoals grafici en ontwerpers, bekende illustratoren en uitvinders is actief bezig met onderzoeken en experimenteren. Een creatief proces waaruit het meest kleurrijke en fantasierijke speelgoed ontstaat. Regelmatig steekt Djeco ook speelgoed van vroeger in een nieuw jasje met mooie kleuren en vrolijke patronen.

Plantoys
Plantoys heeft een breed assortiment speelgoed, van rammelaar tot trommel, van stapeltoren tot speeltafel. En alles van 100% gerecycled hout.
Ze gebruiken hout van rubberbomen die geen rubber meer geven. Maar Plantoys wil afval tot het minimum beperken en gaat nog een stap verder. Het hout wat overblijft na het produceren van speelgoed, wordt opnieuw gebruikt. Het restafval en gebruikmakend van non-formaldehyde lijmen
wordt Planwood. Voor hun verpakking gebruikt Plantoys recyclebare materialen en inkt op waterbasis.
Plantoys staat voor duurzame, ecologische producten, mooi vormgegeven, die het spelplezier vergroten. Geen wonder dat ze vaak in de prijzen vallen!

Spielstabil
Emmertjes, schepjes, harkjes, etc. in vrolijke kleuren; dat zijn de producten van het Duitse merk Spielstabil, geproduceerd in Duitsland.
Spielstabil is kunststof speelgoed, maar van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Spielstabil is uniek omdat het uit één stuk, dus met één matrijs wordt geproduceerd. De voordelen zijn dat er geen naden, bijna geen verbindingstukjes of schroeven te vinden zijn. Dit speelgoed is oersterk, veilig en hygiënisch omdat er geen vuil in de naden kan komen. Bovendien kan het in de vaatwasser.
Spielstabil durft dan ook 10 jaar garantie te geven op hun producten!

Jellycat
Ooit al eens geknuffeld met een prei? Of met een kreeft of slak? Met de uit Londen ontworpen knuffels van Jellycat kan dat. Jellycat ontwerpt sinds 1999 niet alleen traditionele knuffels, maar ook knuffels die net even anders zijn. Vaak grappige dieren met gekke namen of producten die niet bedoelt zijn om te knuffelen, zoals een avocado of cactus.
Er wordt bij Jellycat volop geëxperimenteerd met luxe stoffen en wat alle knuffels van Jellycat gemeen hebben; ze zijn superzacht en toveren gegarandeerd een glimlach op je gezicht.

Sigikid
Sigikid is een Duits familiebedrijf dat in 1856 is opgericht, het maakt vooral producten van textiel, zoals bijzondere knuffeldoekjes, knuffels, rugtassen etc.
De filosofie van Sigikid is: Kinderen zijn de toekomst.
Dat ze zich tot persoonlijkheden en tevreden volwassenen ontwikkelen, is niet alleen belangrijk voor de ouders, maar voor ons allemaal.
Sigikid probeert daaraan bij te dragen door mooie designs en details in hun speelgoed. Slimme activiteiten en originele details zetten de hersentjes aan het werk, terwijl kleuren, vormen, geluiden en texturen de zintuigen prikkelen en verbeelding stimuleren

Lilliputiens
Lilliputiens is een Belgisch speelgoedmerk.
Een speelgoedmerk dat aanzet tot verwondering en ontdekking. Het werd opgericht door 2 vriendinnen in 1995, die inspiratie putten uit hun persoonlijke ervaring.
Elk personage dat Lilliputiens ontwerpt heeft zijn eigen naam en is ontworpen om de kleintjes te vermaken en hen nieuwe dingen te leren Van Pablo de toekan, tot Alice de vos, Jack de leeuw en Louise de eenhoorn en nog vele anderen; stuk voor stuk onweerstaanbaar!
Kleuren, materialen en activiteiten worden origineel gecombineerd om speelgoed te ontwerpen dat klein en groot mateloos boeien, stimuleren en inspireren.

Crocodile creek
Crocodile creek is een Amerikaans merk dat mooi, kleurrijk en van zeer goede kwaliteit speelgoed
maakt.
Veiligheid staat bij Crocodile Creek bovenaan. De veiligheid van de kinderen in onze wereld en de veiligheid van hun producten zijn voor Crocodile creek van het grootste belang.
Crocodile creek heeft veel kinderpuzzels, puzzels voor de allerkleinsten, maar ook voor kinderen vanaf 8 jaar. Je herkent de Crocodile Creek puzzels meteen aan de kleurrijke illustraties in stevige dozen om de puzzels in te bewaren.
Kleurrijke ballen, rugzakjes, eetgerei en drinkbekers behoren ook tot hun leuke assortiment.